Visual / UI designer Rotterdam

Solliciteer nu

Visual Designer in Rotterdam

FULL-TIME · ROTTERDAM

Waarom zou je als Visual Designer bij UNITiD Rotterdam aan de slag willen? Simpel: links van je monitor heb je uitzicht op het Maritiem Museum en de Coolsingel, rechts de Rotterdamse skyline met de Erasmusbrug. We bieden je uitdagende projecten om je handen aan vuil te maken, een fijn stel collega’s en goed spul om je werk mee uit te voeren. Wat wil je nog meer?

We zijn misschien wel het beste design bureau van Nederland (al zul je ons daar natuurlijk zelf niet snel over horen). Voor klanten als Philips, Ziggo, Funda en ANWB ontwerpen we digitale producten die fijn werken en er geweldig uitzien. Of het nou interfaces zijn voor snelle bagage-systemen, Video-On-Demand-platformen of responsive websites: we zijn trots op het werk dat we maken.

Werken bij UNITiD kan dus heel afwisselend zijn. De ene week bedenken we een nieuwe manier om mensen te laten inchecken op een drukke luchthaven en verzinnen we ter plekke een manier om dit te prototypen en testen. De andere week werk je design tickets weg voor een groot design traject van een klant, omdat jouw frisse kijk het project weer verder helpt.

Voor ons kantoor in Rotterdam zijn we op zoek naar een dijk van een Visual Designer. Zo iemand met liefde voor design en waar het vakmanschap of vakvrouwschap vanaf druipt. Iemand die bekend is met de laatste trends en tools, maar die ook weet wat het is om in een groot team bij de klant aan te schuiven en daar zijn of haar ding te doen. 

Je nieuwe kantoor op de hoek van de Coolsingel en Witte de Withstraat

Wat we van jou verwachten

Je voelt je helemaal thuis in het digitale landschap en houdt ervan om over je werk te vertellen. Het hoe, wat en waarom ervan te delen. Tegelijkertijd kun je een stapje terug zetten om nog eens kritisch te kijken naar wat je werk betekent in het ‘grotere plaatje’ van een project.

Het design-vak is voor jou meer dan inkleuren van wireframes. Je hebt een sterk gevoel voor layout, visuele hiërarchie en conversie. En je hebt altijd een mening over hoe een digitaal product er op zijn best uit moet zien.

Je bent handig met verschillende tools. Van tekenprogramma’s als Sketch en Illustrator om mooie designs in te maken, tot Principle en InVision om deze in prototypes tot leven te laten komen. Je bent ook niet bang om nieuwe tools uit te proberen en je collega’s ervan te overtuigen dat ze die voortaan ook moeten gebruiken. Want het kan natuurlijk altijd beter.

Als je een sterke mening hebt over design, jezelf graag verder ontwikkelt en je overweg kunt met mensen die hun mening over design niet onder stoelen of banken stoppen, dan spreken we dezelfde taal.

Wat we bieden

Natuurlijk bieden we een goede beloning voor al die noeste arbeid. Naast het salaris bieden we je een jaarlijks opleidingsbudget om je kennis te verrijken. Natuurlijk een nagelnieuwe MacbookPro met alle laatste software om mee te werken. En mocht je nu een geweldige nieuwe tool tegenkomen die ons werkproces verbetert, dan zorgen we dat we die snel in huis halen!

Gers!

Nou, waar wacht je op dan? Druk op die knop! We maken graag kennis met jou!